Uutisia pääomasijoitustoimialalta

11.10.2017 Esittelyssä opiskelijavetoinen pääomasijoitusyhtiö Wave Ventures

FVCA:n tuoreimmassa jäsenesittelyssä kuullaan Wave Ventures:ta, opiskelijavetoisesta venture capital -fundista. Wave Ventures on vuoden 2017 alussa perustettu pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi 1,2 miljoonan euron suuruista rahastoa. Yhtiön tiimissä on monipuolinen joukko opiskelijoita eri aloilta ja sen tukena on nimekkäitä ja kokeneita suomalaisia ja kansainvälisiä sijoittajia ja sarjayrittäjiä.

Lue lisää

 

9.10.2017 Korona Investin kolmas rahasto on käynnistynyt vauhdikkaasti

Korona Investin kolmannen rahaston (Korona Fund III Ky) hallinnoitavat varat kasvoivat 62,5 milj. euroon lopullisen sulkeutumisen yhteydessä.

Lue lisää


6.10.2017 Hyvä omistaja 2017 -palkinnon voittaja: ”Pääomasijoittajat ovat itsekin yrittäjiä”

”Toivomme, että huomionosoitus kaikuu kauas yrittäjille ja sijoittajille”, kertoo uusia sijoituskohteita etsivä pääomasijoittaja Julianna Borsos. Hänet palkittiin Hyvä omistaja 2017 -palkinnolla syyskuun loppupuolella.

Lue lisää


21.9.2017 Pääomasijoittajien kohdeyhtiöiden liikevaihto kasvoi yli 11 % ja henkilöstön määrä Suomessa 13 %

Suomen talous on päässyt jälleen kasvu-uralle, jonka edistämistä on syytä jatkaa. Yritysten kasvu on välttämätön osa Suomen talouden kehitystä, ja pääomasijoittaminen on yksi kasvun moottoreista. Tämä näkyy erityisesti Suomen pääomasijoitusyhdistyksen tuoreimmassa selvityksessä.

Lue lisää

 

13.9.2017 Euroopan pienin pääomasijoitusrahasto laajenee Ruotsiin

Wave Ventures, Pohjoismaiden ensimmäinen opiskelijavetoinen aikaisen vaiheen Venture Capital -rahasto vahvistaa toimintojaan Ruotsissa. Yritys on nimittänyt Rasmus Areskougin, tuotantotalouden opiskelijan Lundin ylipistosta, Venture Partneriksi vetämään yrityksen paikallisen tiimin operaatioita. Samalla nimekkäät ruotsalaiset sarjayrittäjät ja sijoittajat, Hampus Jakobsson Nordic Makersista ja Marta Sjögren Northzonesta liittyvät Wave Ventures’in neuvonantajien joukkoon jo entuudestaan mukana olevien Lifeline Venturesin Timo Ahopellon, Pivot5:n Inka Meron, Inventuren Ilkka Kivimäen ja muiden pitkän linjan kotimaisen yrittäjäkentän vaikuttajien rinnalle

Lue lisää

 

4.9.2017 Esittelyssä pääomasijoitusyhtiö Icebreaker.vc, venture capital -sijoittaja ja -yhteisö

Tämänkertaiseen FVCA:n jäsenesittelyyn vieraaksi saapui Icebreaker.vc, vuoden 2017 alussa perustettu suomalainen pääomasijoitusyhtiö. Icebreakerin partnerit ovat Lasse Lehtinen, Aleksi Partanen sekä Riku Seppälä, joihin voit tutustua tarkemmin Icebreakerin sivuilla (linkki lopussa). Haastattelimme Icebreakeria lyhyesti, ja pyysimme heitä kertomaan hieman lisää Icebreakerin toiminnasta.

Lue lisää

 

1.9.2017 Tesi julkaisi puolivälikatsauksensa: "Kasvuyritysten menestys johti hyvään tulokseen"

Tesi on julkaissut puolivälikatsauksensa vuoden 2017 ensimmäiseltä puoliskolta. Tuona aikana Tesi teki uusia sijoituksia ja sijoitussitoumuksia yhteensä 37 milj. eurolla, kansainväliset sijoittajakumppanit sijoittivat suomalaisyrityksiin yhteensä 27 milj. euroa (1-7/2017), suorien kohdeyritysten liikevaihdon kasvu oli 19% (mediaani) ja tulos verojen jälkeen oli 45 milj. euroa.

Lue lisää

 

Seuraavat