FVCA blogi

2.3.2017 12.48Kun iso ostaa pienen, ostajan koko toimintamalli voi mennä uusiksi Tom Nyman ja Matias Hauru

Globaalit yritykset ostavat kehityksessä mukana pysyäkseen pieniä teknologiayhtiöitä summilla, joita voi olla vaikea ymmärtää. Disruptiivisia yrityskauppoja tehdään nykyään kaikilla toimialoilla. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


1.3.2017 8.12Ruotsi tihentää askelta osaavan työvoiman verokilpailussa Heikki Vesikansa

Meillä on maailman osaavin työvoima. Olisi korkea aika saada se tuottamaan paremmin. Tämä vaatii optiotulon verotuksen muuttamista kilpailukykyiseksi, kirjoittaa asianajaja Heikki Vesikansa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


17.2.2017 8.32Aloita listautumisviestintä ajoissa! Minna Karttunen

Listautuminen on viestinnän kuninkuuslaji. Listautuvan yrityksen on kyettävä vakuuttamaan valistunut ja usein kriittinen kuulijakunta siitä, millä eväillä yritys kykenee lunastamaan antamansa lupaukset.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


16.2.2017 7.22Kasvunrakentajat valloittavat markkinoita ja maailmaa Jonne Kuittinen

Tiesitkö, että pääomasijoittajien omistamissa yrityksissä työskentelee noin 10 % Suomen yksityisen sektorin työntekijöistä? Tai että viime vuosina Helsingin pörssilistoille tulleista yrityksistä noin puolet on pääomasijoittajataustaisia? Näiden lukujen taustalla on huikeita kasvutarinoita – kuten Tamperelaisen koiraharrastajan perustaman yrityksen nousu Euroopan kolmanneksi suurimmaksi lemmikkikauppaketjuksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


10.2.2017 10.52Vuoden 2017 Kasvunrakentajaa etsimässä Kimmo Vilske

"Aloitin oman rakennustarinani millenniumin kynnyksellä", kirjoittaa PwC Suomen partneri ja Corporate Finance -yksikön johtaja Kimmo Vilske ja avaa Kasvunrakentajat-kilpailun blogisarjan vuosimallia 2017. 

Parhaat kasvutarinat julkaistaan FVCA:n sivuilla, ja kolme mielenkiintoisinta yritystä pitchaavat tarinansa FVCA:n kevätseminaarissa 16.3. Ole kuulolla!

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


31.1.2017 11.34Miksi pääomasijoittajien yritykset kasvavat ja tuottavat? Tuomas Lang

Kaikissa sijoitusprosessin vaiheissa luodaan kohdeyrityksille arvoa. Tästä on kyse pääomasijoittamisessa ja syy siihen, miksi pääomasijoittajien yritykset saavat aikaan parempia tuottoja kuin pörssiyhtiöt. Myös hallitusten työ on niissä erilaista.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


27.1.2017 9.48Muista ristiintarkastus portfolioraportoinnissa Tuomas Anttonen

Pääomasijoitusrahaston portfolion arvonmääritys on hallinnointiyhtiön vastuulla oleva jatkuva prosessi. Sijoituskohteiden käyvät arvot tulee IPEV Valuation -ohjeistuksen mukaan ristiintarkastaa harkinnanvaraisesti useammalla arvonmääritystekniikalla ja painottaa erityisesti markkinaperusteisia menetelmiä. Kansainvälisessä tilinpäätösstandardissa IFRS 13 ohjeistetaan käyttämään useaa eri arvonmääritysmenetelmää aina, jos kohdeyrityksen osaketta ole noteerattu julkisesti.

Markkinaperusteiseksi arvonmääritykseksi luetaan muun muassa viimeisimpään osakekauppaan perustuva valuaatio sekä arvostuskertoimet eli multippelit (P/E, EV/EBIT, EV/EBITDA). Arvon määrittämisen lähtökohdaksi on nykyisin otettu koko yrityksen arvon estimoiminen, eli yritysarvo (Enterprise Value), josta johdetaan pääomasijoittajan käyttämän instrumentin käypä arvo. Yritysarvo tarjoaa vertailukelpoisemman kuvan yrityksen arvosta kuin suora markkina-arvo, mutta sen soveltaminen on myös työläämpää.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


25.1.2017 7.52Pääomasijoittajan sakko- ja vahingonkorvausvastuu portfolioyhtiöiden kilpailurikkomuksista Sari Hiltunen, Salla Mäntykangas-Saarinen

Asianajotoimisto Castrén & Snellmannin asiantuntijat kirjoittavat tuoreeltaan voimaan tulleen kilpailuoikeudellisesta vahingokorvauksesta säädetyn lain vaikutuksista pääomasijoitusalaan. Pääomasijoittajan näkökulmasta uusi laki lisää portfolioyhtiöihin liittyviä riskejä, mutta riskejä voidaan hallita asianmukaisella due diligence –prosessilla, huomioimalla mahdolliset riskit ja vastuut sopimuksissa sekä huolehtimalla portfolio-yhtiöiden asianmukaisesta compliancestä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Edelliset Seuraavat