Uutisia pääomasijoitustoimialalta

9.10.2017 12.51

Korona Investin kolmas rahasto on käynnistynyt vauhdikkaasti

Korona Investin kolmannen rahaston (Korona Fund III Ky) hallinnoitavat varat kasvoivat 62,5 milj. euroon lopullisen sulkeutumisen yhteydessä.

Rahaston suurimmat sijoittajat ovat Fennia, LähiTapiola, Sitra, Orionin Eläkesäätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Sandvik Eläkesäätiö ja Soneran Eläkesäätiö. Muita sijoittajia ovat suomalaiset säätiöt, sijoitusyhtiöt sekä Koronan tiimi ja neuvonantajat.

”Koronalla on vahva asema liikevaihdoltaan 2-20 milj. euron kokoisten kasvuyritysten pääomasijoittajana. Olemme vahvistaneet tiimiämme, jotta pystymme analysoimaan kaikki mielenkiintoisimmat hankkeet,” sanoo toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki.

Pyrimme löytämään uuteen rahastoomme 10-12 yritystä toimialariippumattomasti. Ensimmäisen vuoden aikana on analysoitu kymmeniä kohteita, joista neljään on tehty sijoitus; Omaeläinklinikka, Vaihtolava.com, Normi-yhtiöryhmä ja Wunder. Tyypillisesti yrittäjät hakevat rahoituksen lisäksi tukea kasvun vauhdittamiseen sekä sukupolvenvaihdoksen, toimialajärjestelyn ja yrityskaupan toteuttamiseen.

”Tiimillämme on monipuolinen kokemus ja useissa sijoituskohteissa näytetty osaaminen kasvuyhtiöiden kehittämisessä sekä kasvun esteiden poistamisessa. Toimintamallissamme korostuu ennakkoluulottomuus ja yhtiön liiketoiminnan kehittäminen ja arvon kasvattaminen tiiviissä yhteistyössä yrityksen johdon ja muiden omistajien kanssa”, jatkaa toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki.

Kohdeyritysten kannattavan kasvun tueksi etsimme jatkuvasti näyttöjä antaneita osaajia kohdeyrityksiin hallituksen jäseniksi, kanssasijoittajiksi sekä uusiksi avainhenkilöiksi. Tällä hetkellä etsimme taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon osaajia.

Korona Fund III Ky

Korona Fund III Ky on kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut pääomasijoitusrahasto, joka etsii sijoituskohteikseen kasvukykyisiä ja -haluisia yrityksiä, jotka tarvitsevat sekä pääomaa että liikkeenjohdon osaamista kasvupotentiaalin hyödyntämiseen. 

Korona Invest Oy

Korona Invest on kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut pääomasijoitusrahastojen hallinnointiyhtiö. Korona Invest hallinnoi kolmea rahastoa, joihin on kerätty yli 150 milj. euroa. www.koronainvest.fi


Lisätietoja:

Korona Invest Oy

Vesa Lehtomäki, toimitusjohtaja

Puh. 050 337 6969

vesa.lehtomaki(a)koronainvest.fi

Palaa otsikoihin