Uutisia pääomasijoitustoimialalta

3.7.2017 8.55

RD Velholle kotimainen kumppani tukemaan kasvua ja kehittymistä

RD Velho ja kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners ovat 29.6.2017 sopineet omistusjärjestelystä, jossa Sentican hallinnoima rahasto tulee yhdeksi RD Velhon omistajista. Järjestely tukee RD Velhon kehittymistä ja kasvua alan merkittävimmäksi suunnittelutoimistoksi Suomessa. Yhtiön kaikki nykyiset henkilöomistajat jatkavat edelleen omistajina.

RD Velho on suunnittelutoimisto, joka tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologiateollisuuden alalla toimiville yrityksille. Yhtiö on erikoistunut sulautettujen järjestelmien tuotekehitykseen sekä teollisen internetin (IoT) ratkaisujen suunnitteluun. RD Velho tarjoaa ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden yhdistämällä muotoilun, mekaniikan, ohjelmistot ja elektroniikan. Yhtiö työllistää yli 200 ammattilaista ja vuonna 2017 liikevaihdon odotetaan kasvavan 17 miljoonaan euroon.

”Kiinnostuimme RD Velhosta, koska sen menestyksekäs historia, kilpailukykyinen palvelutarjooma sekä vahvat asiakasreferenssit muodostavat erinomaisen pohjan kasvulle. Lisäksi yhtiön ensiluokkainen teknologinen osaaminen sekä kiinnostus käytettävyyteen ja muotoiluun herätti huomiomme”, toteaa RD Velhon hallituksen puheenjohtaja Marjatta Rytömaa.

Omistusjärjestelyn myötä RD Velholla on hyvät edellytykset kasvaa ja kehittyä yrityksen strategian mukaisesti. Kasvua haetaan jatkossa vahvemmin myös yritysostojen avulla. ”RD Velhossa jatketaan nykyistä kasvustrategiaa ja omistusjärjestely auttaa meitä ottamaan seuraavat askeleet. Arkinen työnteko ja kasvustrategia ei meillä muutu, mutta kehittämiselle on jatkossa leveämmät hartiat”, kertoo RD Velhon toimitusjohtaja Mika Kiljala.

Henkilöstö on RD Velholla tärkeässä roolissa myös jatkossa. Yritys on sitoutunut Great Place to Work -ohjelmaan ja kehittämään hyvän työpaikan elementtejä. Tänä vuonna RD Velho kipusi ensimmäistä kertaa Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon. ”Henkilöstö on RD Velhon tärkein voimavara. Vakaan kasvun myötä voimme tarjota henkilöstölle lisää erilaisia kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja”, sanoo Kiljala.


Lisätietoja:

Partneri Marjatta Rytömaa, Sentica Partners Oy

P. 040 5143304, marjatta.rytomaa@sentica.fi

Toimitusjohtaja Mika Kiljala, RD Velho Oy

P. 040 545 3760, mika.kiljala@rdvelho.com


RD Velho Oy tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologiateollisuuden alalla toimiville yrityksille. Yritys on erikoistunut sulautettujen järjestelmien tuotekehitykseen sekä teollisen internetin (IoT) ratkaisujen suunnitteluun. www.rdvelho.com

Sentica Partners Oy on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten kotimaisten yritysten omistamiseen sekä kehittämiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 480 miljoonan euron pääomia ja sijoittajina ovat pääasiallisesti suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot. www.sentica.fi


Palaa otsikoihin