Uutisia pääomasijoitustoimialalta

Yritysrahoituksen ja yritysjärjestelyjen neuvonannon johtavat toimijat yhdistyvät

Linnea Advisorsin ja PCA Corporate Financen yhdistyminen luo kokonaan uudentyyppisen ja osaamispohjaltaan ainutlaatuisen riippumattoman asiantuntijatalon, joka on erikoistunut yritysten kasvuun ja niiden arvonkehitykseen.

Suomen johtava yrityskauppojen ja kannustinjärjestelyjen neuvonantaja PCA Corporate Finance ja rahoituksen ja pääomituksen johtava asiantuntija Linnea Advisors yhdistävät liiketoimintansa toukokuun alussa. Yrityskaupan myötä toiminta jatkuu PCA Corporate Finance -brändin alla ja samalla Linnean Timo Leinosta ja Kalle Helanderista tulee PCA:n osakkaita. Yhdistymisessä syntyy osaamiseltaan ainutlaatuinen, kokeneiden ammattilaisten omistama riippumaton neuvonantaja.

Yhdistymisen jälkeen PCA:n palveluvalikoima kattaa yrityskaupat, rahoitusjärjestelyt, taseen hallinnan neuvonnan sekä ylimmän johdon kannustinjärjestelmien suunnittelun. Asiakkaille tämä tarkoittaa entistä asiantuntevampaa pankeista riippumatonta kumppania, joka neuvoo yrityksiä kokonaisvaltaisesti niiden rahoitukseen, kasvuun, arvonkehitykseen ja palkitsemiseen liittyvissä kysymyksissä läpi yrityksen elinkaaren.

”Optimoitu pääomarakenne ja kilpailutettu rahoitus tuo selvää kilpailuetua asiakkaillemme sekä orgaaniseen kasvuun että yritysjärjestelyihin”, kertoo PCA:n toimitusjohtaja Ari Leppänen.

Leppäsen mukaan yritykset hyötyvät huomattavasti, kun tasetta hallitaan aktiivisemmin jo yrityskauppoja suunniteltaessa. 

”Linnea Advisors -tiimin siirtyessä osaksi PCA:ta voimme auttaa asiakkaitamme rahoituksen järjestämisessä ja aktiivisessa taseen hallinnassa aiempaa paremmin.”

PCA Corporate Finance on osa kansainvälistä yritysjärjestelyjen Clairfield-verkostoa, joka kattaa yli 30 maata. Verkoston palveluksessa on yli 500 asiantuntijaa, joista pohjoismaissa noin 40 henkilöä.

”Asiakaskuntamme koostuu pääasiassa suurista ja keskisuurista yrityksistä, joista valtaosa on jo kansainvälisiä tai ovat kansainvälistymässä. Osana kansainvälistä Clairfield-verkostoa tarjoamme asiakkaille mahdollisuuksia tehokkaaseen kasvuun”, sanoo Linnea Advisorsin toimitusjohtaja Kalle Helander.

PCA oli julkistettujen yrityskauppojen lukumäärällä mitattuna (12 vuonna 2016) Suomen johtava yrityskauppaneuvonantaja ja historiansa aikana se on toiminut neuvonantajana reilusti yli 200 erityyppisessä järjestelyssä. Linnea Advisorsin ja PCA Corporate Financen yhdistymisen myötä PCA työllistää noin kuuden miljoonan liikevaihdolla yhteensä liki 20 asiantuntijaa Suomessa.

PCA:lla on toimialaosaamista muun muassa terveydenhuollon, teknologian ja kaupan aloilta. PCA on ollut neuvonantajana muun muassa Mehiläisen, Elisan, Clothing+:n, Tiedon, Humanan, Autoklinikan kuin myös Suomen valtion yritysjärjestelyissä. Linnean viimeaikaisia asiakkaita ovat olleet mm. Versowood, F-Secure, Ahlström Capital, Masino ja Tana Corporation.

 

Lisätietoja:

PCA Corporate Finance, toimitusjohtaja Ari Leppänen, +358 40 525 9241, ari.leppanen@pca.fi

Linnea Advisors, toimitusjohtaja Kalle Helander, +358 40 504 3462, kalle.helander@linneaadvisors.fi

 

PCA Corporate Finance on Suomen johtavia neuvonantajia yritys- ja rahoitusjärjestelyissä sekä suurimpien pörssiyritysten osakepohjaisten kannustinjärjestelmien suunnittelussa. PCA Corporate Finance kuuluu Clairfield Internationaliin, joka toimii noin 30 maassa mukaan lukien reilun 40 ammattilaisen muodostama tiimi Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. (Lisätietoja: www.pca.fi).

Linnea Advisors on erikoistunut yritysten rahoituksen ja pääomarakenteiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Linnean osakkailla Timo Leinolla ja Kalle Helanderilla on kymmenien vuosien kokemus kansainvälisistä tehtävistä mm. pääomasijoittajina 3i’ssä ja Triton Partnersilla, investointipankkiireina JPMorganilla ja UBS Warburgilla sekä johdon konsultoinnissa KPMG’llä, BCG’llä ja Booz Allen Hamiltonilla.


Palaa otsikoihin