Uutisia pääomasijoitustoimialalta

9.2.2017 Sentica on myynyt Kotipizza Group Oyj:n osakkeensa

Sentica Buyout III Ky ja Sentica Buyout III Co-Investment Ky ovat myyneet kaikki Kotipizza Group Oyj:n osakkeensa nopeutetussa tarjousmenettelyssä.

Lue lisää

 

1.2.2017 FVCA:n tuorein liitännäisjäsen on Azets

Azets on uusi yritys, jolla on merkittävä historia. Uudesta nimestä huolimatta olemme Pohjoismaiden merkittävin talous- ja palkkahallinnon sekä HR-palveluiden asiantuntijaorganisaatio. Erikoisosaamistamme on ulkoistuspalveluiden lisäksi kokonaisratkaisuiden konsultointi esimerkiksi sopivimpien pilvipalveluiden valinta asiakaskohtaisesti, järjestelmien välisten integraatioiden toteuttaminen ja automaation hyödyntäminen toiminnan tehostamisessa.

Lue lisää

 

30.1.2017 Valmet Automotive ja CATL strategiseen kumppanuuteen sähköautoratkaisuissa – samalla CATL merkittäväksi omistajaksi Valmet Automotiveen

Valmet Automotive ja Contemporary Amperex Technology Limited (CATL), yksi maailman johtavista akkuratkaisujen tuottajista, ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta sähköautoratkaisuihin liittyen. Samalla CATL on merkinnyt suunnatussa annissa Valmet Automotiven uusia osakkeita 22 prosentin omistusosuuden arvosta. Annin jälkeen Valmet Automotiven omistajina ovat Pontos (39 %), Tesi (39 %) ja CATL (22 %).

Lue lisää


20.1.2017 Avainhenkilöiden palkitsemisella potkua yrityksen toimintaan

Miten yrityksen avainhenkilöt tunnistetaan? Miten heitä kannattaa palkita? Alan asiantuntijat Asianajotoimisto Merilampi Oy:stä, Mandatum Lifen tytäryhtiö Innovasta sekä Mercuri Urvalista avasivat avainhenkilöiden tunnistamisen ja palkitsemisen kannalta olennaisia kysymyksiä. Tilaisuus avasi samalla FVCA:n vuoden 2017 jäsenseminaarien sarjan.

Lue lisää

 

20.1.2017 Pääomasijoitustoiminnan tutkija: ”Yhteiskunnan tulisi olla tukemassa ja luomassa edellytyksiä elinvoimaisen pääomasijoitusmarkkinan synnylle”

Viime viikkojen aikana kotimaan uutisvirtaa ovat vallanneet positiiviset tarinat teknologia- kasvuyritystapahtuma Slushista sekä kasvuyrityksistä ja niiden saamista pääomasijoituksista. Kasvuyritysten rahoitus jatkuu Suomessa vahvana tänä vuonna, ja pääomasijoittajien ja varhaisen vaiheen yritysten kohtaamisia on jälleen vauhdittanut marraskuun viimeiselle viikolle sijoittunut Slush. Pääomasijoitustoiminnan tutkija Pasi Sorvisto näkee Suomen kasvuyritys- ja pääomasijoitustoiminnan tilan kehittyvänä ja potentiaalin suurena, vaikka haasteita riittääkin.

Lue lisää


19.1.2017 Dottir Asianajotoimisto Oy on liittynyt FVCA:n liitännäisjäseneksi

Dottir edustaa pääomasijoittajia ja kohdeyhtiöitä pääomasijoituksissa sekä erilaisissa yritysjärjestelyissä.

Lue lisää

 

18.1.2017 Sentica Partnersin kohdeyhtiö Trust Kapital ostaa Enfo Zenderin

Laskun elinkaari- ja rahoituspalveluihin erikoistunut Trust Kapital ostaa tiedonvälityspalveluja tarjoavan Enfo Zender Oy:n osakekannan. Kaupassa Trust Kapitalille siirtyy Enfo Zenderin tiedonvälityspalveluliiketoiminta sisältäen tuotannolliset toiminnot ja asiakkuudet. Kaupan myötä Trust Kapitalin liikevaihto nousee vuonna 2017 yli 40 miljoonaan euroon ja noin joka kuudes Suomessa liikkuva lasku välitetään yhtiön kautta.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat