Vuoden venture capitalisti

Suomen pääomasijoitusyhdistys ry myöntää Vuoden venture capitalisti -palkinnon vuosittain henkilölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen pääomasijoitustoimialan ja pääomasijoitusyhdistyksen toiminnan kehittämiseen vuosien varrella.

2017

Lang tuomas
Tuomas Lang, Intera Partners


Vuoden 2017 palkinto annettiin yhdistyksen kevätseminaarissa 16.3.2017 Tuomas Langille. Hän on työskennellyt pääomasijoitusalalla pitkään ja vaikuttanut merkittävästi sekä toimialan kehitykseen että FVCA:n toiminnan uudistumiseen. Hän on tuonut pääomasijoitusalalle näkyvyyttä, dynamiikkaa, aktiivisuutta ja vaikuttavuutta. Hänen henkilökohtainen panoksensa ja vaikutuksensa on ollut myös merkittävä siinä, kun yhdistyksen toiminta on nostettu nykyiselle korkealle ja yhä kohoavalle tasolle. Hänen roolinsa oli myös keskeinen, kun yhdistykselle saatiin palkattua uusi yhdistyksen uudistusta määrätietoisesti toteuttava toimitusjohtaja. Tuomas on osallistunut aktiivisesti alan edunvalvontaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun ja samalla hän on tehnyt Intera Partnersilla erinomaisia sijoituksia ja tuottoja, luonut rahastoille jatkuvuutta.


2016

Nykky_Ulla_DSC3341_valmis (2)
Ulla Nykky, EY

Vuoden 2016 palkinto annettiin yhdistyksen kevätseminaarissa 14.4.2016 EY:n partneri Ulla Nykkylle. Nykky on pääomasijoitustoimialan johtavia asiantuntijoita ja on toiminut tilintarkastajana isossa joukossa kotimaisia rahastoja. Hän on perehtynyt ja erikoistunut erityisesti pääomasijoitusrahastojen arvostuskysymyksiin, jotka voivat olla joskus hyvinkin haasteellisia johtuen kohdeyrityksiin kohdistuvasta epävarmuudesta ja/tai tulevaisuudenodotuksista. Lisäksi Nykky on ollut aktiivisesti mukana Suomen pääomasijoitusyhdistyksen toiminnassa. Hän on ollut jäsenenä FVCAn tutkimustyöryhmässä sekä avoimuus- ja läpinäkyvyyssääntöjen seurantatyöryhmässä niiden perustamisesta, vuosista 2009 ja 2010, lähtien.


Aiemmat Vuoden venture capitalisti -palkinnon voittajat

2015 - Juha Peltola, Vaaka Partners Oy

2014 - Ari Tolppanen, CapMan Oyj

2013 - Artturi Tarjanne, Nexit Ventures Oy

2012 - Jyrki Tähtinen, Asianajotoimisto Borenius Oy

2011 - Heikki Westerlund, Capman Oyj

2010 - Kari Rytkönen, MB Rahastot Oy

2009 - Hannu Isohaaro, 3i Finland Oy

2008 - Matti Turunen, Eqvitec Partners Oy